1. Scurta descriere

Raportul cuprinde totalitatea contractelor pe piata valutara, a caror data de incheiere este Reference Date(RefDate), ziua pentru care se face raportarea, cuprinzand doua sectiuni : raportarea tranzactiilor cu optiuni avand ca suport cursul de schimb al monedei nationale (blocul OPT din fisierul XSD) si raportarea swap-urilor valutare pe rata dobanzii (blocul SWAP din fisierul XSD).

Mesajul cuprinde următoarele informatii :

OPT, blocul cuprinde tranzactiile cu optiuni avand ca suport cursul de schimb al monedei nationale – poate contine mai multe inregistrari sau sa lipseasca in cazul in care, pt.ziua bancara pentru care se face raportarea, nu exista astfel de contracte.

SWAP, blocul cuprinde tranzactiile swap-urilor valutare pe rata dobanzii – poate contine mai multe inregistrari sau sa lipseasca in cazul in care, pt.ziua bancara pentru care se face raportarea, nu exista astfel de contracte.

  1. Fisiere utile

Schema de validare XSD, aferenta mesajului “PVL 600”, poate fi descarcata de aici.

Regulile de validare BNR aferente raportului XML “Raportarea tranzactiilor cu optiuni avand ca suport cursul de schimb al monedei nationale si swap-uri valutare pe rata dobanzii efectuate pe piete la buna intelegere (PVL 600)”, pot fi descarcate de aici.

Un exemplu de raport “Raportarea tranzactiilor cu optiuni avand ca suport cursul de schimb al monedei nationale si swap-uri valutare pe rata dobanzii efectuate pe piete la buna intelegere (PVL 600)”, poate fi descarcat de aici.